2015-04-17 09:01Pressmeddelande

Ester Marias Kammare – tapet formgiven av Ernst Kirchsteiger

401-01 Ester Marias Kammare401-01 Ester Marias Kammare

Som många redan vet så kunde vi följa TV4 sommaren 2014 när Ernst Kirchsteiger i Sommar med Ernst förvandlade en övergiven 20-talsgård till en sommardröm. I gårdens sovrum satt en gammal tapet (som dessvärre inte gick att rädda) som inspirerade honom till att formge sin bedårande blomstertapet tillsammans med Duro – Ester Marias Kammare. I programmet fick tittarna följa med Ernst när han gjorde ett besök i Duros tapetfabrik i Gävle och se hur tapeten blev till. Syftet var att återskapa den tapet som funnits i huset sovrum och använda den igen.

Om du missade förra säsongen av Sommar med Ernst kan du se programmet som sändes 7 augusti på: http://www.tv4play.se/program/sommar-med-ernst?video_id=2877244Om Duro Sweden AB

Duro grundades 1930 med målsättningen att tillverka slitstarka och tåliga tapeter av hög kvalitet. Senare har visionen utvecklats och idag genomsyras verksamheten av en mycket konsekvent miljöhänsyn och ett bejakande av skandinavisk design. Under många år har Duros designarbete också bedrivits i nära kontakt med flera av Sveriges mest etablerade inredningsdesigners. Detta har bäddat för framgångar, både nationellt och internationellt, och idag syns Duros tapeter på såväl kungliga väggar som i sommartorp kända från tv.

Kontaktpersoner

Maria Bryngemark
Designchef
Maria Bryngemark